Klaassen: 'Als Sulemana was gekomen, zat ik hier niet'

"Als Sulemana was gekomen had ik hier niet gezeten bij Ajax"

Vandaag om 16:33

Davy Klaassen was zondag de matchwinner voor Ajax in het Eredivisie-duel met Willem II. De 31-jarige middenvelder keerde afgelopen zomer voor een tweede keer terug bij de Amsterdammers, al beseft hij dat het anders had kunnen lopen.

Klaassen vertrok al na één seizoen bij Internazionale. "Als ik in het buitenland ben, zie ik altijd in dat Amsterdam eigenlijk het mooiste is", zegt hij tegen ESPN. De 41-voudig international trainde aanvankelijk mee bij Ajax om zijn conditie op peil te houden, maar hij maakte indruk op trainer Francesco Farioli en verdiende een contract. "Ik was fit en kon gelijk instromen. Dat is denk ik het belangrijkste."

Het zag er eigenlijk niet naar uit dat Klaassen zou terugkeren bij Ajax. Hij denkt dat het mislopen van Kamaldeen Sulemana als vervanger van Steven Bergwijn de doorslag gaf. "Dat gevoel heb ik wel, ja. Als Sulemana was gekomen had ik hier niet gezeten. Maar met terugwerkende kracht is dat helemaal prima", zegt de aanvallende middenvelder met een knipoog.

Klaassen springt ook op de bres voor Farioli, die wordt bekritiseerd om zijn vele wijzigingen. "Hij heeft heel veel vertrouwen in iedereen en ziet dat het team als geheel heel belangrijk is. Je ziet ook in veel wedstrijden dat de jongens die erin komen de wedstrijd kunnen beslissen. En dat legt hij wel goed uit."

Dat ook het veldspel nog beter kan, beaamt Mister 1-0. "Maar je kan niet van nul naar honderd in twee maanden tijd. Ook nu willen wij gewoon druk zetten. En dat lukt niet altijd, dat klopt. Maar als zo’n moment niet lukt, is het wel zaak om met zijn allen compact te gaan staan, zodat we niet zoveel doelpunten tegen krijgen. Hij is een vernieuwende Italiaanse trainer."