Ten Hag krijgt trap na in Engelse media

Engelse pers spaart Ten Hag niet: 'Beschamend, hij bleef dat maar herhalen'

Vandaag om 13:36
Laatste update: om 13:40

Het nieuws over het ontslag van Manchester United wordt logischerwijs breed uitgemeten in Engeland. Van The Athletic tot aan The Guardian, allemaal komen ze tot een soortgelijke conclusie: het begin was veelbelovend, maar het verval trad uiteindelijk snel in. 

United stelde Ten Hag in de zomer van 2022 aan. Hij won in zijn eerste jaar de Carabao Cup, en leek aanvankelijk voor een frisse wind te zorgen. Dit seizoen waren de resultaten ronduit belabberd. 'Het bestuur van de club vond dat er geen excuusjes meer waren, en is zo tot deze beslissing gekomen', aldus The Guardian. 'Manchester United had na jaren weer hoop, maar slechts één overwinning in vijf wedstrijden, en acht doelpunten in negen duels, vertellen een ander verhaal', doelt het op dit seizoen. 

De BBC benadrukt ten United na het vertrek van clubicoon Sir Alex Ferguson nog altijd niet in is geslaagd om een manager te vinden die voor nieuwe gloriejaren kan zorgen. 'De club verlengde na de FA Cup-winst in mei het contract van Ten Hag, maar drie maanden later is het over en uit voor hem na de op één na slechtste start in een Premier League-seizoen'. 

'Het werd steeds onmogelijker'

'Erik ten Hag raakte overweldigd bij Manchester United, een baan voor hem steeds een stukje onmogelijker werd', kopt The Athletic. 'Hij verlaat de club na twee voltooide seizoenen en twee prijzen (Carabao Cup en FA Cup, red.), een feit dat hij talloze keren herhaalde toen de ontevredenheid groter werd', doelt het kwaliteitsmedium op de recente persoptredens van Ten Hag, die de Engelse journalisten keer op keer wees op de prijzen die hij won met United. 

Voor INEOS en eigenaar Sim Jim Ratcliffe was de 2-1 nederlaag tegen West Ham United uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen. The Daily Mail noemt de verliespartij in Londen 'beschamend'. Ook The Mirror spaart de oud-trainer van Ajax niet. 'Manchester United ontslaat Ten Hag na de trieste start in de Premier League, ondanks dat hij 200 miljoen pond spendeerde aan nieuwe spelers'. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)