Van der Vaart waarschuwt zoon Damián in Ajax-opleiding

Van der Vaart waarschuwt zoon Damián in Ajax-opleiding: 'Is de grootste valkuil'

Vandaag om 10:52

Rafael van der Vaart is 'streng' voor zijn zoon Damián, die aan de weg timmert in de jeugdopleiding van Ajax. Het is echter voor zijn eigen bestwil, vertelt de oud-international in een interview met Story.

De jonge Van der Vaart (18) tekende dit jaar een contract tot medio 2025 in Amsterdam en hoopt op termijn de sprong te maken naar Jong Ajax. Het zorgt ervoor dat Van der Vaart senior 'apetrots' is op zijn zoon. Maar: "Hij moet er wel wat voor doen en veel voor laten", zegt de 109-voudig international tegen Story.

"Het komt niemand aanwaaien. Zolang hij aangeeft dat dit is wat hij wil, ben ik streng voor hem", vervolgt Van der Vaart, die veel van zichzelf herkent in zijn zoon. "Ik mocht vroeger ook niet alles. Dat vond ik niet altijd leuk, maar het heeft mij uiteindelijk wel veel gebracht."

Van der Vaart probeert Damián te behoeden voor de 'valkuilen'. "Daar heb ik het vaak met hem over." Hij geeft een voorbeeld. "Dat Instagram is de grootste valkuil voor Damián. Voor een jonge topsporter als Damián is Instagram niet altijd een goede plek. Daar hebben we strijd over. Vaak vraagt hij of hij een bepaalde foto kan posten. Meestal zeg ik nee. De ene keer luistert hij wel en soms ook niet. Ik luisterde vroeger ook niet altijd naar mijn vader."