'Conflict afgewend: akkoord nadert bij Ajax, Blind blijft

'Conflict afgewend: akkoord nadert bij Ajax, alléén Blind lijkt te blijven zitten'

Vandaag om 10:15

Ajax lijkt binnenkort een klap te kunnen geven op de nieuwe samenstelling van de raad van commissarissen. Alléén Danny Blind blijft zitten, meldt Het Parool. Daarnaast is er een rol voor Louis van Gaal weggelegd.

Op de aandeelhoudersvergadering op 16 december worden naar alle waarschijnlijkheid vijf nieuwe commissarissen voorgedragen. Dat zou betekenen dat Annette Mosman, Cees van Oevelen, Georgette Schlick, Leo van Wijk en Michael van Praag plaatsmaken voor nieuwe toezichthouders op de directie. Het lijkt erop dat Van Gaal aan Ajax verbonden blijft als technisch adviseur van de nieuwe rvc, een functie die hij nu ook al bekleedt.

Met de nieuwe samenstelling van de raad van commissarissen lijkt een steeds hoger oplopend conflict afgewend bij Ajax. De huidige rvc en de bestuursraad, die 73 procent van de aandelen bezit, zaten niet op één lijn over de kandidaten, maar inmiddels is er een akkoord in de maak.

Van Praag neemt daardoor binnenkort weer afscheid als president-commissaris van Ajax. Hij stapte bijna een jaar geleden in, toen de Amsterdamse club in brand stond na de breuk met Sven Mislintat. Het ligt voor de hand dat Van Praag zijn opvolger nog enige tijd zal inwerken.