Carragher complimenteert Slot

Slot maakt indruk: 'Vanuit het oogpunt van Liverpool is dat dé grote verandering'

Vandaag om 08:10
Laatste update: om 08:20

Jamie Carragher is lovend over het werk van Arne Slot bij Liverpool. De oud-voetballer is erg te spreken over The Reds in verdedigend opzicht en ziet verbeteringen ten opzichte van vorig seizoen.

Bij Sky Sports wordt de wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool (2-2) nabesproken. Carragher maakt de vergelijking tussen het speelplan van Slot en Jürgen Klopp bij The Reds. "Ik zou niet zeggen dat ze beter zijn. Ik zou zeggen dat ze anders zijn. Verdedigend zijn ze zeker beter, als je kijkt naar de cijfers van dit seizoen", aldus de analist.

"Vanuit het oogpunt van Liverpool is de grote verandering dit seizoen defensief", vervolgt Carragher zijn lofzang. "Ze lijken een solide eenheid. Ik denk dat ze dit seizoen in verdedigend opzicht de beste zijn van de Premier League. Dat is een groot verschil met wat we vorig seizoen zagen.

Liverpool, dat momenteel op de tweede plaats staat, heeft dit seizoen in dertien officiële duels in alle competities al zeven keer de nul gehouden. Ter vergelijking: vorig seizoen hield Klopp met zijn mannen zestien keer het doel schoon in 58 wedstrijden.