Priske lovend over Feyenoord-aanwinst Carranza

Priske duidelijk: 'Ik heb hem de eerste maanden op de huid gezeten'

Vandaag om 07:24

Feyenoord-trainer Brian Priske kijkt met een goed gevoel terug op de prestatie van aanwinst Julián Carranza tegen FC Utrecht. De 24-jarige spits maakte zijn basisdebuut in de Galgenwaard en was trefzeker voor de Rotterdammers.

"Julio weet in de ’box’ waar hij moet staan en hij werkt ongelooflijk hard", wordt Priske geciteerd door De Telegraaf. "Hij stopt heel veel energie in zijn spel en vooral ook in de trainingen. In de eerste maanden heeft hij niet de speeltijd gekregen waarop hij waarschijnlijk hoopte. Maar hij bleef loyaal, werkte nóg harder en pakte tegen Utrecht zijn moment."

Kende Priske de Argentijnse spits al voordat Feyenoord hem wilde halen? "Nee, ik leerde hem kennen toen hij in beeld kwam", antwoordt de oefenmeester. Hij heeft veel tijd gestopt in Carranza. "Ik heb hem de eerste maanden op de huid gezeten, want ik vond dat hij vooral defensief meer moest brengen. Die kant van hem moeten we voor ons spel verder ontwikkelen. Nu ben ik heel blij met hem, want hij leverde vandaag een top performance."

Al vroeg in de wedstrijd maakte Carranza de openingstreffer. Hij ontving de bal van linksback Hugo Bueno, huurling van Wolverhampton Wanderers. "Het was geen voorzet, hoor. Hugo wilde zelf scoren, het was gewoon een slecht schot op goal", lachte Carranza na afloop. "Ik zag de bal pas op het allerlaatste moment in een fractie van een seconde. Ik stond op de goeie plek. Maar ben hem uiteindelijk wel dankbaar voor de assist."