Jans, Afellay en Van Hooijdonk kraken Farioli

Ron Jans verbaast zich over 'extreme' Farioli: 'Het is een collega, maar...'

27 oktober om 23:05
Laatste update: 27 oktober om 23:26

Francesco Farioli is 'onnavolgbaar', aldus Ibrahim Afellay. De NOS-analist heeft geen enkel goed woord over voor het roulatiebeleid van de Ajax-trainer. Ook collega Ron Jans vindt het steevast wisselen van de Italiaan opmerkelijk. 

"Nee", antwoordt Van Hooijdonk in de studio van NOS Voetbal als hem gevraagd wordt of hij begrip heeft voor het vele wisselen van Farioli. "Ik zou altijd op zoek zijn naar het sterkste elfttal. Je neemt hiermee een grote gok. Dit liep goed af, maar tegen NAC kostte het drie punten."

"Hij is voor mij onnavolgbaar", vult Afellay aan. "Je gooit weer het hele elftal op de schop (tegen Willem ll, red.). Afgelopen donderdag (tegen Qarabag, red.) win je ook met hakken over de sloot. Nota bene tegen tien man. Ajax zit niet in de situatie dat je zomaar zoveel spelers kan wisselen. Je moet werken aan vastigheden. Op deze manier creëer je alleen maar onderlinge irritaties tussen de spelers. Je ziet het aan de jongens. Als je iedere keer gewisseld wordt, voetbalt dat niet lekker. Misschien als jij een korte broeke opstelt, stelt hij je ook nog op", richt hij zich tot presentator Sjoerd van Ramshorst. 

Vervolgens wordt ook FC Utrecht-trainer Ron Jans gevraagd naar Farioli. "Ik begrijp het wel voor een gedeelte", begint hij over zijn rouleren. "Maar dit is wel heel extreem. Het is een collega, en ik vind dat hij het best aardig doet, maar tegen NAC, en nu ook... Het is zo extreem. Het elftal wordt er niet beter van."