Vreselijk nieuws uit Brazilië

Vreselijk nieuws: bus met Cruzeiro-fans in brand gezet, één supporter overlijdt

27 oktober om 22:22
Laatste update: 27 oktober om 22:24

Vreselijk nieuws uit Brazilië: Mancha Verde, de meest bekende supportersgroep van Palmeiras, heeft zondag een bus van de supporters van rivaal Cruzeiro in brand gestoken. Daar is één persoon bij om het leven gekomen. Anderen raakten gewond. Dat melden diverse media.

De ultra's van Cruzeiro, die bekendstaan als Máfia Azul, waren met de bus onderweg van huis naar Curitiba, toen ze plotseling in een hinderlaag gelokt werden. Tientallen mannen, vermoedelijk van Mancha Verde, gooiden in eerste instantie vuurwerk richting de bus. 

Het voertuig vatte vervolgens vlam. Ook werden er zelfgemaakte bommen gebruikt, en lagen er spijkers op de weg om ervoor te zorgen dat de banden van de bus lek zouden gaan.

De zeer gewelddadige actie bleef helaas niet zonder gevolgen: één persoon is levend verbrand. Anderen raakte gewond, doordat ze op hun hoofd werden geslagen met ijzeren staven. Er zouden ook supporters zijn neergeschoten. 

De Braziliaanse pers ziet het afgrijselijke incident als een wraakactie van Mancha Verde. In 2022 voltrok zich namelijk een soortgelijk incident. Toen werd een bus van Palmeiras onderschept door fans van Cruzeiro, en werden vier mensen neergeschoten.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren