Vinicius neemt het op voor Yamal

Vinicius neemt het op voor Yamal: 'Geen plaats voor deze criminelen'

27 oktober om 22:39

Vinicius Junior heeft zich uitgelaten over het racisme tijdens El Clásico. Lamine Yamal werd na zijn goal tegen Real Madrid racistisch bejegend door een aantal ‘fans’ van De Koninklijke.

Volgens Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, zou Barça-speler Lamine Yamal racistische opmerkingen naar zijn hoofd hebben gekregen. Op sociale media zijn video's verschenen waarin te zien is hoe Yamal juicht in een hoek van het veld na zijn doelpunt, terwijl vanuit een Real Madrid-vak racistische uitingen te horen zijn.

Vinicius Junior laat zich op X uit over het gedrag van de supporters. 'Het is betreurenswaardig wat er gisteren gebeurde in het Bernabéu met racistische beledigingen. Er is geen plaats voor deze criminelen in onze samenleving. Alle steun aan Lamine (Yamal, red.), Ansu (Fati, red.) en Raphinha. Ik weet dat Madrid en de politie stappen zullen ondernemen om de schuldigen te identificeren en straffen.'

Real Madrid heeft middels een statement laten weten de racistische uitlatingen af te keuren en zich te distantiëren hiervan. Ook heeft de club aangegeven dat zij een onderzoek starten om de daders te kunnen straffen.