Arne Slot verklaart gele kaart tegen Arsenal

Misverstand levert Slot geel op: 'Hij dacht dat ik you're a fucking joke zei'

Vandaag om 21:17
Laatste update: om 21:24

De gele kaart die Arne Slot zondag ontving tijdens Arsenal - Liverpool, is voortgekomen uit een misverstand. Toen de Nederlandse manager zijn speler Ibrahim Konaté ietwat informeel toesprak, dacht een official in de buurt dat die boodschap voor hem bedoeld was, aldus Slot zelf. 

"De spelers van Arsenal gingen vaak naar de grond. Dat kan gebeuren in het voetbal. Dat neem ik ze niet kwalijk", vertelt Slot op de persconferentie na het voetbalgevecht met de concurrent uit Londen, opgetekend door de aanwezige media. "Het gebeurde telkens nadat zij de bal hadden. Dat haalde de energie uit de wedstrijd, vond ik.

Op een gegeven moment was Slot zijn emoties niet meer de baas. "Toen het weer gebeurde, zei ik tegen Ibou (Ibrahim Konaté, red.) dat het een fucking joke is. De vierde official dacht toen echter dat ik het tegen hem had, en dat ik 'you are a fucking joke' zei. Dat is niet zo. Daarom kreeg ik geel. Het is al mijn tweede dit seizoen. Ik moet toch een beetje gaan oppassen", vervolgt de oud-trainer van Feyenoord, die daarmee een lach toverde op het gezicht van de aanwezige journalisten toverde. 

De persconferentie ging logischerwijs niet alleen over dat voorval. Er waren genoeg andere onderwerpen om te bespreken. "We kwamen twee keer achter tegen een sterk Arsenal. Dat we dan nog een punt pakken, is heel fijn. We speelden ook uit in Europa en hadden een dag minder rust. Fysiek waren we ook sterk."

Liverpool staat nu tweede, met één punt minder dan Manchester City. The Reds als titelkandidaat bestempelen, wil Slot niet doen. "Jullie houden van die termen, ik kijk er vooral naar of je een resultaat kunt haken in een lastige uitwedstrijd als deze. Als je ziet hoe competitief we waren, dat was heel fijn. Na rust namen we meer risico, maar belangrijkste was dat we meer energie leverden."