Luijckx over penalty voor AZ-spits Parrott

AZ in zadel geholpen tegen Go Ahead: 'Absoluut geen penalty'

Vandaag om 20:55

Kees Luijckx vindt het onbegrijpelijk dat AZ een strafschop kreeg in de eerste helft van het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles. Troy Parrott maakte voor rust het enige doelpunt na een vermeende overtreding van Joris Kramer. Volgens Luijckx was het echter andersom.

Na iets minder dan een halfuur sloeg Kramer de bal met zijn vuist weg, zodat Parrott niet kon koppen. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip, maar Luijckx snapt de frustratie van de Go Ahead-verdediger wel.

"Ik vond het absoluut geen penalty. In eerste instantie wordt er door Parrott een overtreding gemaakt op Kramer", vertelt Luijckx bij ESPN. "Hij zet zich gewoon af. Als jij verdediger bent en Parrott doet dit, dan kun je geen kant op. Je kunt niet omhoog. Dat hij daarna slaat naar de bal is natuurlijk niet slim, maar ik vind het een overtreding op Kramer. Ik snap dit niet eerlijk gezegd. Parrott haalt voordeel uit zijn overtreding."

Luijckx heeft wel begrip voor Kramer. "Hij moet het niet doen, maar het is een reactie op het feit dat hij in de verdrukking komt te zitten", aldus de oud-speler van de Alkmaarders. De AZ-spits benutte de penalty zelf. "Voor Parrott is het lekker, want hij stond al even droog."