VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, duo's Feyenoord, Twente en NAC

Vandaag om 10:00
Laatste update: om 11:11

PSV is na de veegpartij tegen PEC Zwolle hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren leveren drie spelers, één meer dan Feyenoord, FC Twente en NAC Breda. Ook sc Heerenveen en Fortuna Sittard zijn van de partij.

Mattijs Branderhorst (Fortuna Sittard)
Fortuna Sittard - FC Groningen was het aanzien nauwelijks waard. Maar wie gedurende het duel - niet onterecht - afhaakte, miste wel het uitstekende keeperswerk van Branderhorst. Hij verrichtte drie reddingen, waarvan één heel fraaie.

Anass Salah-Eddine (FC Twente)
Salah-Eddine liet zich zien in de Twentse Derby, die werd opengebroken door een bizarre eigen goal van Mimeirhel Benita. Daarna was de Twente-back zelf verantwoordelijk voor de verdubbeling van de score.

Nikolai Hopland (sc Heerenveen)
Heerenveen heeft een optie tot koop op Hopland en het is geen verrassing dat de Friese club hem zo snel mogelijk wil vastleggen. De twintigjarige Noor ontpopt zich tot revelatie onder de vleugels van Robin van Persie.

Leo Greiml (NAC Breda)
Met een rake kopbal in de blessuretijd bepaalde Greiml de eindstand op 4-1 in Bredaas voordeel. Bij NAC zijn ze Schalke 04 dankbaar dat ze de Oostenrijkse verdediger transfervrij hebben kunnen inlijven.

Hugo Bueno (Feyenoord)
Het aantrekken van Bueno is een schot in de roos gebleken voor Feyenoord, dat met het Spaanse wapen in de ploeg nog geen wedstrijd verloor. In zijn vijfde Eredivisie-wedstrijd gaf hij alweer zijn derde assist.

Quinten Timber (Feyenoord)
Het is voor Feyenoord te hopen dat hij op tijd klaargestoomd kan worden voor De Klassieker, want Timber steekt in bloedvorm. Met een heerlijke uithaal loodste hij zijn ploeg in veilige haven tegen FC Utrecht.

Malik Tillman (PSV)
Alsof hij er al jaren speelt, zo makkelijk gaat het Tillman af als controleur op het middenveld van PSV. De Amerikaanse alleskunner deed het tegen Paris Saint-Germain en vier dagen later ook tegen PEC.

Clint Leemans (NAC Breda)
Onder toeziend oog van Pierre van Hooijdonk én zijn zoontje van drie maanden oud scoorde Clint Leemans met een fenomenale vrije trap. Na veel tegenslag is de middenvelder helemaal terug, en hoe.

Michel Vlap (FC Twente)
Met twee assists, waarvan één met de hak, en een goal was hij goud waard voor FC Twente in de derby tegen Heracles. Het werd 5-0 in de Grolsch Veste, waardoor de streek 'lekker rood kleurt', aldus Vlap met een grote grijns.

Ricardo Pepi (PSV)
Hoe lang weet Peter Bosz hem nog koest te houden? Pepi bewees zaterdagavond, als vervanger van Luuk de Jong, dat hij te goed wordt voor de PSV-bank. Drie keer scoorde hij, maar een hattrick kreeg de spits niet op zijn naam.

Noa Lang (PSV)
Uitgerekend in de week dat hij zijn nummer Damage uitbracht met Ronnie Flex is Lang weer helemaal de oude. Na ook tegen PEC te hebben gescoord, zei de aanvaller dat 'niemand in Europa' hem stopt als hij fit is.