Engelse media beoordelen 'boss' Slot

Engelse media beoordelen 'boss' Slot: 'Geen klassieke Liverpool-vertoning'

Vandaag om 20:10

Liverpool is de koppositie kwijt aan Manchester City, maar Arne Slot moet tevreden zijn met een punt in de Premier League-topper tegen Arsenal. Die conclusie klinkt in de Engelse pers na het meeslepende gelijkspel in het Emirates Stadium (2-2).

This Is Anfield geeft Slot een 6 voor zijn avond. 'Slot koos misschien voor de logische namen in zijn opstelling, maar het duurde niet lang voordat bleek dat het niet ging werken. Met name op het middenveld dolf het overbelaste Liverpool het onderspit. Langzamer, slordiger, niet scherp genoeg, in de eerste helft was Arsenal een klasse beter.'

'Wat dat betreft ging het na rust een stuk beter. Liverpool had meer controle en speelde hoger op het veld, maar Slot moet toegeven dat het al met al geen klassieke Liverpool-vertoning was. Uiteindelijk was het wel genoeg om een resultaat te behalen. Dit was een wedstrijd om lessen uit te trekken voor the boss.'

Een 7 is er voor Ryan Gravenberch. 'Nota bene zijn eigen ploeggenoten marginaliseerden Gravenberch, die amper werd aangespeeld. Toch won de Nederlander zijn duels en was hij sterk aan de bal. In de tweede helft deed Gravenberch het nog wat beter. Zijn positie op het veld vereist agressie, vooral in grote wedstrijden. Dat kan hij nog meer brengen.'

'Slot gefrustreerd'
The Athletic viel wat anders op. 'Slot hamert er vaak op dat standaardsituaties doorslaggevend kunnen zijn en het was tegen Arsenal duidelijk dat corners en vrije trappen centraal stonden in de aanvalsplannen van Liverpool. Virgil van Dijk kopte raak in de achttiende minuut, waarschijnlijk het resultaat van vele trainingsuren.'

'Liverpool werd overklast door titelconcurrent Arsenal, maar kwam toch als morele winnaar uit de bus met een 2-2 gelijkspel', schrijft The Daily Star. 'Slot maakte geen tevreden indruk. In de slotfase was hij zelfs zijn frustraties niet de baas en gaf scheidsrechter Anthony Taylor hem een gele kaart.'