Slot doorstaat examen met gelijkspel tegen Arsenal

Slot doorstaat volgende examen met bloedstollend gelijkspel tegen Arsenal

Vandaag om 19:27

Arne Slot heeft zondagavond een punt overgehouden aan zijn eerste ontmoeting met Mikel Arteta. In Londen knokte Liverpool, dat de koppositie wel kwijt is aan Manchester City, zich naast Arsenal: 2-2.

Met de wind in zijn rug, na acht opeenvolgende overwinningen, meldde Slot zich vol vertrouwen in het Emirates Stadium. De manager van Liverpool liet Cody Gakpo op de bank beginnen, terwijl Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch wel startten. Bij Arsenal stond Jurriën Timber aan de aftrap.

Van alle Nederlanders op het veld kon Timber als eerste juichen. Bukayo Saka werd weggestuurd door Ben White en de aanvoerder van Arsenal schoot de bal onberispelijk binnen: 1-0. Liverpool liet zich echter niet kennen en rechtte meteen de rug, met een hoofdrol voor Van Dijk. De aanvoerder, die voor de honderdste keer de band droeg namens The Reds, tekende met het hoofd voor de snelle gelijkmaker.

Toch ging Liverpool met een achterstand de rust in. Een uitstekende vrije trap werd door zomeraankoop Mikel Merino gepromoveerd tot doelpunt: 2-1. Dat Arsenal leidde, was niet onterecht. Liverpool kwam er amper aan te pas. Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft: de bezoekers deelde de lakens uit in Noord-Londen, maar wisten geen uitgespeelde kansen te creëren.

Tot de 81ste minuut. Een uitstekende aanval via Trent Alexander-Arnold en Darwin Nunez eindigde bij Mohamed Salah, voor wie het een koud kunstje was om de 2-2 te maken. Dat bleek ook de eindstand. Daarmee heeft Slot zijn eerste examen tegen een titelkandidaat in de Premier League doorstaan. De komende twee weken wachten Brighton (twee keer), Bayer Leverkusen en Aston Villa.