Ajax boekt moeizame zege op Willem II

Ajax boekt moeizame zege op Willem II in aanloop naar cruciale week

Vandaag om 18:43

Ajax heeft een moeizame zege geboekt op Willem II in de Eredivisie. Een B-team van de Amsterdammers sprankelde zeker niet, maar won wel van Willem II door een vroeg doelpunt van Davy Klaassen: 1-0.

Ajax-trainer Francesco Farioli wekte verbazing door liefst tien wijzigingen door te voeren. Onder meer Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic stonden aan de aftrap. Ajax trad bovendien aan in een 5-3-2 formatie. Na een indrukwekkend applaus ter nagedachtenis aan Johan Neeskens, begon de thuisploeg goed. Na een pass van Bertrand Traoré werd Brian Brobbey gevloerd en ging de bal op advies van de VAR op de stip. Davy Klaassen benutte het buitenkansje.

Die vliegende start kreeg zeker geen vervolg, hoewel Brian Brobbey na elf minuten dicht bij de 2-0 was. De spits kreeg zijn voet echter niet goed tegen de bal. Daarna liet Willem II zich voor het eerst zien. Een vrije trap na hands van Ahmetcan Kaplan werd knap gekeerd door Diant Ramaj. De Tilburgers kropen daarna wat meer uit hun schulp, maar kansen waren aan beide kanten schaars. Zo slaagde Anton Gaaei er niet in om Brobbey te bereiken met zijn voorzetten.

Op slag van rust kregen beide teams alsnog een grote kans. Traoré, veel moest van de wispelturige Burkinees komen, stuurde Davy Klaassen op het Tilburgse doel af, maar de aanvallende middenvelder kon net niet goed bij de bal. Behounek voorkwam dat Brobbey in de rebound alsnog toesloeg. Aan de andere kant was Traoré ook betrokken bij Willem II-gevaar. Hij leverde de bal zomaar in, maar Cisse Sandra punterde naast.

In de tweede helft deelde Ajax weliswaar wat speldenprikjes uit, maar het slaagde er niet om de voorsprong uit te breiden. Het bleef daardoor opletten geblazen. Zo was er twintig minuten voor tijd een hachelijk moment, toen Ramaj tegen Baas aan kopte. Het liep met een sisser af, maar Farioli bracht steeds meer vaste waardes om de zege over de streep te trekken. Een tandeloos Willem II speelde verder ook weinig klaar, waardoor Ajax weer gedeeld derde staat met Feyenoord.

Uitgerekend de Rotterdammers zijn woensdag de volgende tegenstander in De Klassieker. Enkele dagen later wacht ook de topper tegen PSV, waardoor voor Ajax een cruciale week aanbreekt.