Bayern dendert door in Bundesliga

Kompany vestigt record bij doelpuntenmachine Bayern München

Vandaag om 17:26
Laatste update: om 17:27

Bayern München heeft zich hersteld van de zware nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League. De ploeg van trainer Vincent Kompany won zaterdag met liefst 0-5 bij VfL Bochum en nestelt zich aan kop van de Bundesliga.

Bayern kreeg woensdag een gevoelige tik op de neus van Barça, dat met liefst 4-1 te sterk was. Tegen het Bochum van basisspeler Dani de Wit kon Der Rekordmeister het eigen blazoen weer wat oppoetsen. Michael Olise opende al na een kwartier de score met een perfect geplaatste vrije trap. Tien minuten later zat Bayern al op rozen. Joshua Kimmich lepelde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Jamal Musiala, die bij de eerste paal raak kopte: 0-2.

In de tweede helft voerde Bayern de score verder op. Harry Kane schoot hard raak na een individuele actie van Musiala. Voor de Engelse spits alweer zijn negende competitietreffer dit seizoen. Leroy Sané krulde vervolgens heel fraai raak na een fout in de opbouw bij Bochum en Kingsley Coman deed dat vanaf de andere flank minstens net zo mooi: 0-5.

Daardoor komt Bayern, net als RB Leipzig, op twintig punten uit acht duels. Het doelsaldo van de ploeg van Kompany is echter beduidend beter. De Belg zag zijn ploeg al 29 keer scoren. Geen enkele Bundesliga-manager wist ooit vaker te scoren met zijn ploeg na acht optredens.

Bayern komt over drie dagen alweer in actie. Dan is FSV Mainz 05 de tegenstander in de DFB-Pokal.