Dramatische nederlaag Man United, hoofdrol De Ligt

Ten Hag lijdt dramatische nederlaag met United, hoofdrol voor furieuze De Ligt

Vandaag om 17:04
Laatste update: om 17:07

Manchester United heeft zondagmiddag een wonderbaarlijke nederlaag geleden tegen West Ham United (2-1). Crysensio Summerville en een discutabele strafschop maakten het verschil, waardoor Erik ten Hag opnieuw voor het vuurpeloton staat in Engeland.

Met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui aan de aftrap, naast Lisandro Martínez, begon United nog voortvarend in Londen. Alejandro Garnacho raakte de lat, gevolgd door goede kansen voor Rasmus Hojlund en Bruno Fernandes. De bal leek er echter niet in te willen.

Tot overmaat van ramp miste Diogo Dalot voor open doel, kopte Edson Álvarez de bal op zijn eigen lat en voorkwam West Ham-doelman Lukasz Fabianski een zekere goal van Casemiro. Vervolgens viel na rust het doelpunt aan de andere kant. De ingevallen Crysensio Summerville gleed de 1-0 binnen en trok uit pure euforie zijn shirt uit.

Ten Hag kon het amper geloven, maar hoefde niet al te lang te wanhopen. Casemiro zette enkele minuten na de openingstreffer de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. De Braziliaan stond op de goede plek na doorkoppen van invaller Joshua Zirkzee.

United wilde erop en erover, maar in plaats van de 1-2 viel de 2-1. De bal ging na een VAR-check op de stip na een vermeende overtreding van De Ligt, bij wie het stoom uit de oren kwam. Ook Ten Hag en zijn assistent Ruud van Nistelrooij reageerden woest. Jarrod Bowen hield echter zijn hoofd koel en schoot West Ham naar de drie punten.

Chelsea - Newcastle United
Even verderop in Londen rekende Chelsea af met Newcastle. Niet voor het eerst was Cole Palmer de grote man. Hij produceerde de 2-1 voor The Blues en loodste daarmee zijn ploeg in veilige haven, nadat Nicolas Jackson (Chelsea) en Alexander Isak (Newcastle) voor rust hadden gescoord.