FC Twente dankt Heracles en deelt gevoelige dreun uit

FC Twente trakteert buurman Heracles op ruime nederlaag na bizarre eigen goal

Vandaag om 16:21

De Twentse Derby in de Grolsch Veste heeft zondagmiddag een overduidelijke overwinning opgeleverd voor FC Twente. Buurman Heracles Almelo werd op een 5-0 nederlaag getrakteerd.

Twente begon met twee tegenslagen aan de streekderby: Ricky van Wolfswinkel en Mitchell van Bergen bleken op de wedstrijddag niet in staat om in actie te komen. De twee aanvallers werden echter niet gemist, ook doordat Heracles, dat nog wel verdienstelijk begon, de thuisploeg in het zadel hielp.

In de 39ste minuut zorgde kortsluiting bij Mimeirhel Benita voor de eerste Twente-treffer van de middag. De van Feyenoord gehuurde rechtsback kreeg de bal van doelman Fabian de Keijzer en passte de bal vervolgens nietsvermoedend in het eigen, lege doel. Logischerwijs kon de ontroostbare Benita wel door de grond zakken.

Nog voor rust werd het ook 2-0 voor Twente. Anass Salah-Eddine scoorde, terwijl Heracles de klap van de openingsgoal nog niet te boven was. In de tweede helft drukte Twente het krachtsverschil nog wat verder uit in de score. Mees Hilgers maakte de 3-0.

Nadat een raak schot van Sem Steijn werd afgekeurd wegens buitenspel, werd het uiteindelijk nog 5-0 voor de Enschedeërs. Sam Lammers en Michel Vlap zetten hun handtekening onder de ruime zege. Twente klimt daardoor naar de vierde plaats in de Eredivisie. Nummers vijf en zes Ajax en AZ hebben twee punten minder en komen deze speelronde nog in actie.