'Absoluut toptalent' Ihattaren wil starten, weet Fraser (RKC)

Ihattaren is 'niet normaal', maar wil starten: "Ik hoop dat hij geduld heeft"

Vandaag om 14:15
Laatste update: om 14:30

Een maand na zijn Eredivisie-rentree wacht Mohamed Ihattaren nog op zijn eerste basisplaats bij RKC Waalwijk. Henk Fraser, trainer van de hekkensluiter, predikt geduld, ook al wil hij zelf óók heel graag.

Ihattaren deed zaterdag tegen NAC Breda (4-1 verlies) één helft mee, maar kon niet imponeren. "Het verloop van de wedstrijd hielp hem niet", verklaart Fraser tegenover Voetbal International. Hij hoopt Ihattaren op korte termijn meer speelminuten te kunnen geven. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wacht op het moment dat ik hem kan opstellen."

Fraser is diep onder de indruk van Ihattaren. "Ik zie soms dingen op de training, dat is niet normaal. Bij Oranje zag ik dat ook bij types als Memphis Depay en Noa Lang. Die doen soms ook dingen die niemand aan ziet komen. Het zijn absolute toptalenten, dat is Mo ook."

"De afweging om hem te laten starten schiet weleens door je hoofd. Hij wil heel graag. Maar de kans op blessures is ook groter als je het nu al doet", weet de RKC-trainer. "Ik hoop dat hij geduld heeft. Het moet van twee kanten komen. Ik geduld, hij geduld. Hij is heel gretig, we moeten het afremmen."