Heerenveen wint van Sparta Rotterdam

Van Persie kan juichen: Heerenveen weet tegen Sparta weer wat winnen is

26 oktober om 22:55

SC Heerenveen weet na ruim een maand weer wat winnen is. De ploeg van trainer Robin van Persie wist zaterdagavond met 2-0 te winnen van Sparta Rotterdam.

Bij Heerenveen stond Andries Noppert wederom onder de lat. Vorige week kreeg de boomlange doelman voor het eerst dit seizoen de voorkeur boven Mickey van der Hart, tegen Sparta was laatstgenoemde afwezig wegens een blessure. Heerenveen schoot uit de startblokken, al werd de club ook geholpen door de tegenstander. Een beroerde terugspeelbal van Djevencio van der Kust leidde een hoekschop in, waaruit Nikolai Hopland raak kopte.

De hand van Van Persie was, zeker na rust, duidelijk terug te zien bij Heerenveen. Pas aan het eind van het eerste bedrijf begonnen de Rotterdammers van zich af te bijten. Het leidde tot een grote kans voor Joshua Kitolano, die wild over schoot. 

Heerenveen kwam goed uit de kleedkamer en was de tweede helft goed aan de bal. Het resulteerde op het uur in de verdiende 2-0. Jacob Trenskow kreeg de bal in de loop mee, bedacht zich geen moment en schoot kiezelhard raak. Ion Nicolaescu had de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar de spits maaide volledig over de bal heen en verzuimde Heerenveen zodoende op 3-0 te zetten.

Sparta kwam er amper meer uit, terwijl Heerenveen nog een aantal mogelijkheden op de definitieve beslissing om zeep hielp. De zege kwam echter niet meer in gevaar en dus blijven de drie punten in Friesland. Het is de eerste overwinning sinds 22 september voor Heerenveen, dat op de ranglijst stijgt naar de twaalfde plek en op evenveel punten als Sparta komt.