RB Leipzig over blessure Simons

RB Leipzig deelt nieuws over geopereerde Simons: 'Op weg naar beterschap'

26 oktober om 22:15

Xavi Simons is geopereerd aan zijn enkelblessure. Zijn club RB Leipzig meldt zaterdagavond dat de 21-jarige spelmaker alweer op de weg terug is.

Simons raakte eerder deze week tegen Liverpool (0-1) geblesseerd. Met een door pijn vertrokken gezicht werd de Oranje-international in de slotfase van de Champions League-wedstrijd naar de kant gedragen. In Duitse media werd gemeld dat Simons 'enkele weken' aan de kant zou staan. Inmiddels heeft Leipzig op de officiële kanalen een update naar buiten gebracht.

'Hij is al op weg terug naar Leipzig én op weg naar beterschap', schrijven Die Roten Bullen in een verklaring. Simons onderging zijn operatie in München. Hoe lang hij aan de kant staat, is onduidelijk. Het is onwaarschijnlijk dat Simons binnen afzienbare tijd alweer op het veld staat. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem niet opgenomen in zijn voorselectie voor de Nations League-wedstrijden van november.

Op social media laat een lachende Simons ook zelf van zich horen. 'Elke val is een les', schrijft hij. 'En elke keer dat je opstaat, kom je dichter bij je doel.'