NAC ruim langs RKC op indrukwekkende avond

NAC zet zegereeks voort op indrukwekkende avond tegen RKC

26 oktober om 21:55

NAC Breda heeft zijn opmars voortgezet in de Eredivisie. De Bredase club won op een indrukwekkende avond met 4-1 van de geplaagde provinciegenoot RKC Waalwijk.

Voor de wedstrijd stond NAC stil bij de tachtigjarige bevrijding van de stad. Zo ontvouwden de fans een enorm spandoek en verrichtte de Poolse bevrijder Eugeniusz Niedzielski (101 jaar) de aftrap. Na 19 minuten en 44 seconden klonk er bovendien een applaus in het Rat Verlegh Stadion.

Daarvoor was het duel zelf al bijzonder vermakelijk geweest. Na dertien minuten wist NAC de score te openen. Clint Leemans schoot een vrije trap prachtig in het doel. Silvester van der Water dacht na een halfuur gelijk te maken, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Leemans was vervolgens nogmaals belangrijk voor NAC. Na een snelle ingooi van Boy Kemper, kwam hij op en kon hij eenvoudig afwerken: 2-0.

Op slag van rust bracht RKC alsnog de spanning terug. Terwijl NAC-aanvoerder Van den Bergh werd behandeld vanwege een bal in het gezicht, kopte Fredrik Jensen de bal ongelukkig in eigen doel na een hoekschop. Met Mohamed Ihattaren als invaller bij de start van de tweede helft wilden de Waalwijkers op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers kwamen er echter nauwelijks aan te pas.

De beslissing viel uiteindelijk na een uur. De bal ging op de stip na een handsbal van Van der Water en Leo Sauer benutte de strafschop. Na een rode kaart voor Faissal Al Mazyani vanwege een spijkerharde overtreding, was het pleit helemaal beslecht. Het was aan Van Osch te danken dat de score niet snel verder opliep, al zag hij Leo Greiml nog wel toeslaan uit een hoekschop.

NAC boekt zijn derde zege op rij en klimt naar de zevende plaats in de Eredivisie. RKC staat nog altijd stijf onderaan met één punt.