Cillessen grote man tegen 'Nederlands' Girona

Cillessen de grote man tegen 'Nederlands' Girona, Leverkusen loopt averij op

Vandaag om 20:38

Bayer Leverkusen dreigt verder achterop te raken in de titelstrijd in de Bundesliga. De huidige kampioen morste zaterdag punten tegen Werder Bremen. In La Liga zakt Girona nog wat verder weg door een nederlaag bij het Las Palmas van Jasper Cillessen.

Werder Bremen - Bayer Leverkusen 2-2
Bayer Leverkusen is niet zo ongenaakbaar als in het kampioensjaar, maar kwam tegen Werder Bremen wel op voorsprong na een halfuur. Jeremie Frimpong gaf goed voor op Victor Boniface, die afrondde. De ploeg van Xabi Alonso wist daarna geen afstand te nemen en een kwartier voor tijd maakte Marvin Ducksch uit het niets gelijk. Meteen toonde Die Werkself veerkracht, al kwam er wat geluk bij kijken. Felix Agu werkte de bal achter zijn eigen doelman.

Zo leek het alsnog goed af te lopen voor Leverkusen. Dat was echter buiten Romano Schmid gerekend: hij maakte na negentig minuten de 2-2. Daardoor blijft Leverkusen steken op vijftien punten, vijf minder dan koploper RB Leipzig. Bayern München speelt zondag nog tegen VfL Bochum en kan in punten gelijk komen met Leipzig.

Las Palmas - Girona 1-0
In Spanje is Girona voorlopig geen schim van de succesploeg van vorig jaar. Tegen Las Palmas begonnen Arnaut Danjuma, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy in de basis. Van de Beek wist Jasper Cillessen al snel te passeren, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Verder was het vooral de Las Palmas-keeper die de hoofdrol opeiste. Hij maakte meerdere Catalaanse kansen onschadelijk.

Via Álex Muñoz kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Het bleek de beslissing, want ook met invaller Daley Blind, die zijn rentree maakte na een maand blessureleed, wist Girona Cillessen niet meer te passeren. Las Palmas klimt zodoende naar de zeventiende plek, Girona staat dertiende. De Catalanen spelen over anderhalve week tegen PSV in de Champions League.