Bacuna over bizarre eigen goal tegen Fortuna

Schlemiel Bacuna trekt boetekleed aan: 'Ik zat te hoog in de emotie'

Vandaag om 20:11

Leandro Bacuna gaat na de 1-0 nederlaag van FC Groningen tegen Fortuna Sittard door het stof. De aanvoerder maakte in de slotminuten een knullige eigen goal, waardoor De Trots van het Noorden zonder resultaat huiswaarts keert.

Bacuna verscheen na zijn merkwaardige eigen doelpunt aanvankelijk niet voor de camera van ESPN, iets wat voor aanvoerders wel gebruikelijk is. Na een afkoelperiode stond hij de zender alsnog te woord. "Ik zat te hoog in emotie", verklaart hij. Bacuna legt uit wat er misging bij zijn onfortuinlijke eigen goal. "Je kan wel zien dat ik hem met mijn buitenkant wil schoppen en ik raak hem gewoon helemaal verkeerd. Je ziet ook waar ik naartoe kijk."

De captain, die vorige week al een negatieve hoofdrol vertolkte door te laat te komen, zegt nadrukkelijk sorry. Tegen ESPN en de fans van Groningen. "Na de wedstrijd had ik jullie te woord moeten staan, maar ik zat te hoog in emotie. Het is iets wat mij niet hoort te overkomen. Ik hoor er te staan voor de ploeg en voor de fans. Naar hen ben ik ook niet geweest, daar wil ik mijn excuses voor aanbieden."

Op 17 augustus won Groningen voor het laatst een wedstrijd. Bacuna beseft dat het beter moet. "We moeten achter elkaar blijven staan en erin blijven geloven. Het wordt een strijd en we moeten zo snel mogelijk weer voor de punten gaan spelen."