Everse prijst Priske: 'Hij is net als Slot'

Complimenten voor Priske na Feyenoord-opmars: 'Hij is net als Slot'

Vandaag om 18:10
Laatste update: om 19:03

Het sentiment rond Feyenoord is volledig gedraaid na de indrukwekkende overwinningen op Go Ahead Eagles en Benfica. Toch is Jan Everse niet verrast dat het is gaan lopen bij de Rotterdammers.

Een maand geleden speelde Feyenoord kleurloos met 1-1 gelijk tegen NEC. "Maar toen stond er een heel andere ploeg dan nu. Het is niet zo gek dat Feyenoord vanaf dat moment is gaan groeien", stelt Everse bij de NOS. "Tegen NEC stond Gijs Smal in de basis als linksback. Daar staat nu Hugo Bueno. Dat is een geweldige voetballer. "Hwang In-beom moest zijn draai nog vinden, Quinten Timber is sindsdien stappen gaan maken en Antoni Milambo maakt zelfs reuzensprongen."

"Om nog maar te zwijgen over Gernot Trauner, die inmiddels op de plek van Thomas Beelen staat. Die brengt rust, ervaring en vertrouwen. Oh ja, over rechtsback Jordan Lotomba had ik toen flinke twijfels, maar die is nu ook lekker aan het ballen", vervolgt Everse, die ook complimenten uitdeelt aan Brian Priske. "Priske is, net als Arne Slot, een echte trainer. Die hebben hun visie en slijpen die er langzaam in." Hij ziet een verschil met een 'coach', zoals José Mourinho, die enkel 'de poppetjes op de juiste plek zet om snel resultaat te boeken'.

De oud-verdediger van Feyenoord benadrukt daarnaast dat het vertrouwen toenam door de zeges op Girona en FC Twente. "Die overwinning op Girona is goud waard geweest. Dan zie je dat de invloed van de trainer niet zo groot is. Als er maar gewonnen wordt." Toch blijft een uitglijder mogelijk, waarschuwt hij. "En dan komen er weer allerlei krachten vrij. Op zo'n moment gaan mensen roepen dat Feyenoord een eendagsvlieg is geweest de afgelopen maand. Maar Feyenoord heeft laten zien goede spelers te hebben die goed kunnen voetballen. Dus goede resultaten komen vanzelf. Ik zie ze zondag zomaar weer FC Utrecht van de mat spelen."