Manchester City wint van Southampton

Man City boekt benauwde overwinning, Nederlands getint Brighton geeft zege weg

Vandaag om 17:56
Laatste update: om 18:00

Manchester City heeft zaterdag drie punten gepakt tegen Southampton. De enige goal van de wedstrijd viel al na vijf minuten spelen. The Citizens vergaten de score in de overige 85 minuten uit te breiden, maar wonnen wel. Dat lukte Brighton & Hove Albion op wonderbaarlijke wijze niet.

Manchester City - Southampton 1-0
Drie dagen na de 5-0 zege op Sparta Praag in de Champions League kwam City weer in actie in de Premier League. Op papier zou het een makkelijke middag moeten worden tegen Southampton, de nummer negentien van Engeland. Dat leek het aanvankelijk ook te worden, want de wedstrijd was amper onderweg of Erling Haaland had al gescoord.

Met zijn elfde van het seizoen - in negen duels - zette de Noor zijn ploeg op voorsprong tegen Southampton. City verzuimde de score uit te breiden, ondanks diverse grote kansen. In de slotfase van de eerste helft beet Southampton voor het eerst van zich af. Cameron Archer schoot de bal snoeihard op de lat en dus kon Ederson opgelucht ademhalen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. City noteerde na negentig minuten spelen meer dan twintig schoten, maar maakte slechts één goal. Het was, ook na een brutaal slotoffensief van Southampton, wel genoeg voor de zege. Door de overwinning klimmen The Citizens in elk geval tot zondag 19.15 uur over Liverpool heen op de ranglijst. De ploeg van manager Arne Slot speelt zondag de Premier League-kraker tegen Arsenal.

Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers 2-2
Met Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke in de basis en invaller Mats Wieffer heeft Brighton twee punten weggegeven tegen Wolverhampton. Danny Welbeck en Evan Ferguson tekenden voor de goals van The Seagulls en daarmee leek de zege binnen.

In een knotsgekke slotfase kwam Wolves echter langszij. In minuut 88 en in de blessuretijd vielen twee doelpunten van de bezoekers en dat leidde tot ongeloof in het American Express Community Stadium.