Promes debuteert en scoort bij United FC

Verdienstelijk debuut Promes in VAE: goal in overwinning United FC

Vandaag om 17:01

Quincy Promes mag zich weer voetballer noemen. De 32-jarige aanvaller maakte zaterdag zijn debuut voor United FC, dat uitkomt op het tweede niveau van de Verenigde Arabische Emiraten, en deed dat met een goal en een overwinning.

United FC nam het zaterdag op tegen Hatta FC. Promes tekende begin september een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit Dubai. Ruim anderhalve maand later stond hij voor het eerst binnen de lijnen tijdens een officieel duel. Met rugnummer tien begon Promes aan de wedstrijd, waarin hij zich gelijk liet gelden.

Bij rust stond United FC met 1-2 voor, mede dankzij een goal van Promes. Uiteindelijk won United de wedstrijd tegen de nummer drie van de competitie met 1-3. Voor United is het de eerste competitiezege van het seizoen. Het tweede niveau van de Emiraten is vier speelrondes onderweg. 

Door het lopende onderzoek zit Promes nog altijd 'vast' in de Emiraten. Als hij het land mag verlaten, heeft hij de 'vrije keuze' om elk moment terug te keren bij Spartak Moskou, zijn voormalig werkgever. Promes moet in de VAE blijven zolang er geen duidelijkheid is over het uitleveringsverzoek dat Nederland heeft gedaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door United FC (@utdfc_official)