Nigeria krijgt drie punten na gijzeling in Libië

Reglementaire zege voor Nigeria na 'gijzeling' op vliegveld in Libië

Vandaag om 16:43

Nigeria heeft een reglementaire 0-3 overwinning op Libië toegekend gekregen. Daartoe heeft de disciplinaire commissie van de Afrikaanse bond besloten, nadat de Super Eagles veertien uur werden vastgehouden op het vliegveld in Libië.

In het kader van de WK-kwalificatie zouden Libië en Nigeria eerder deze maand tegen elkaar spelen. De spelers en staf van Nigeria werden uren 'gegijzeld' op het vliegveld in Libië, waar ze het moesten doen zonder eten, drinken en een slaapplek. Nigeria keerde terug naar huis zonder te spelen en volgens de disciplinaire commissie is dat het juiste besluit geweest.

Nigeria kan drie punten bijschrijven in Groep D en hoeft de wedstrijd niet in te halen. De voetbalbond van Libië wordt bestraft met een boete van vijftigduizend euro. Meerdere internationals van Nigeria lieten zich op social media uit over de bizarre omstandigheden in Libië. Leicester City-middenvelder Wilfred Ndidi liet het woord 'gijzeling' vallen, terwijl Victor Boniface en William Troost-Ekong de situatie schetsten aan de hand van foto's.

Door de reglementaire zege komt Nigeria op tien punten en daarmee een ruime voorsprong op nummer twee Benin. Libië is met één punt de hekkensluiter in de groep.