Dusan Tadic vertolkt 'anonieme' heldenrol in aardbevingsgebied

'Anonieme' heldendaad Tadic anderhalf jaar na dato tóch geopenbaard

Vandaag om 15:45
Laatste update: om 16:17

Voormalig Ajax-captain Dusan Tadic heeft in het geheim een bijdrage geleverd aan het heropbouwen van een Turkse school dat verkeerde in aardbevingsgebied. Afgelopen jaargang financierde de aanvaller van Fenerbahçe de bouw van een school in een getroffen gebied genaamd Hatay. Journalist Sercan Hamzaoğlu verklapt dat de Serviër verzocht om dit geheim te houden.

Volgens Hamzaoğlu wilde de desbetreffende school zijn gebouw naar Tadic vernoemen. Laatstgenoemde bedankte echter voor deze eer en verzocht juist om de heldendaad geheim te houden.

In het zuiden van Turkije vonden op 6 februari 2023 grote aardbevingen plaats. Hatay, de plek waarin Tadic een school hielp opbouwen, was één van de zwaarst getroffen provincies: er was sprake van enorme schade en veel slachtoffers. Ook het noorden van Syrië werd destijds getroffen door de aarbevingen.

Tadic zit na zijn vertrek uit Amsterdam dus allesbehalve stil. Ook met zijn nieuwe club hoopt de Serviër op successen. De ploeg van trainer José Mourinho speelde deze week nog gelijk tegen Manchester United in de Europa League (1-1). In de Turkse Süper Lig staat Fenerbahçe op de vierde plaats. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!