'Lucca op radar van Juventus'

'Ultieme revanche lonkt: Juventus in gesprek over wéér een Ajax-flop'

Vandaag om 10:53

Oud-Ajacied Lorenzo Lucca is op de radar van Juventus verschenen. Dat meldt transferspecialist Rudy Galetti.

Juventus zou gesprekken voeren over een transfer van Lucca. De spits van Udinese, die vrijdag nog scoorde voor Udinese tegen Cagliari, staat op de shortlist van de Oude Dame om de voorhoede te komen versterken. De boomlange 24-jarige Italiaan heeft nog een contract tot medio 2028 bij Udinese. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op achttien miljoen euro.   

Lucca kwam in het seizoen 2022/2023 uit voor Ajax, dat hem op huurbasis overnam van Serie B-club Pisa. De 2,01 meter lange spits maakte in zestien wedstrijden uiteindelijk twee doelpunten voor het eerste elftal. In Jong Ajax scoorde Lucca zes keer in veertien wedstrijden. Opvallend genoeg speelde Lucca in Jong Ajax vaak samen met Francisco Conceição. Die komt inmiddels uit voor de Oude Dame. Een hereniging lonkt dus voor de Ajax-flops.

De mogelijke hereniging met Francisco Conceiçao doet denken aan een foto die het duo deelde na wéér geen speelminuten te hebben gemaakt bij Ajax 1. Lucca deelde destijds een story met 0’ als tekst erbij. Die foto werd daarna al snel verwijderd, maar het kwaad was al geschied. Nu lonkt de ultieme revanche.

Nadat Ajax besloot de koopoptie van tien miljoen euro op Lucca niet te lichten, vertrok de spits eerst op huurbasis en daarna voor acht miljoen definitief naar Udinese. In zijn eerste seizoen scoorde Lucca acht keer in 37 wedstrijden. Dit seizoen liggen er al vier goals in.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!