Traoré over jeugd

Dubbel familiedrama voor Ajax-aanvaller: 'Hij belazerde ons, weer een mokerslag'

Vandaag om 10:11

Bertrand Traoré heeft in gesprek met De Telegraaf een inkijkje gegeven in zijn roerige jeugd. De rechtsbuiten van Ajax groeide op in armoede en belandde door toedoen van zijn oom zelfs op straat.

De moeder van Traoré heeft de aanvaller in haar eentje opgevoed in zijn geboorteplaats Bobo-Dioulasso. "Omdat mijn vader overleed toen ik een baby was", vertelt de aanvaller. "Het ging fout tijdens een operatie en helaas mocht hij maar 33 jaar oud worden."

Vlak voor zijn dood bouwde de vader van Traoré samen met zijn oom een huis. "Het huis van mijn oom zat daaraan vast en werd ook door mijn vader bekostigd. Ik sliep op één kamer met mijn zus. Maar als we ruzie hadden, kroop ik bij mijn moeder in bed. Ik wisselde vaak van slaapkamer."

"Enkele jaren nadat mijn vader overleed en terwijl wij nog rouwden om zijn dood, heeft mijn oom ons belazerd en kregen we een nieuwe mokerslag", vertelt Traoré. "Er ontstonden problemen met mijn moeder, maar dat is een lang verhaal. Uiteindelijk bleek hij het totale huis te hebben verkocht. Dat kon, omdat de woning op mijn vaders en zijn naam stond en niet op naam van mijn moeder."

"In één keer stonden mijn moeder, zus en ik op straat. Sindsdien ben ik mijn oom nooit meer tegengekomen. En dat is voor hem maar goed ook. Dankzij een financiële bijdrage van mijn twee broers konden we een klein huis huren."

Traoré keerde deze zomer terug bij Ajax. Eerder speelde hij voor Villarreal, Aston Villa, Istanbul Basaksehir, Olympique Lyon, Chelsea en Vitesse.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!