'Yamal beter dan Vinicius en Mbappé'

'Geef hem zeker de voorkeur, Yamal heeft veel meer dan Vinícius'

Vandaag om 07:42

Sergio Agüero is onder de indruk van Lamine Yamal. De oud-spits van onder meer FC Barcelona vindt de zeventienjarige dribbelaar zelfs beter dan Vinícius Júnior en Kylian Mbappé. Dat laat hij weten in gesprek met Mundo Deportivo.

Yamal is dit seizoen uitstekend begonnen bij FC Barcelona. De aanvaller staat al op vier goals en zes assists in tien competitiewedstrijden voor de Catalanen. Aguëro is lyrisch over de dribbelaar. In gesprek met Mundo Deportivo verklaart hij waarom Yamal in zijn ogen zelfs beter is dan Vinícius, favoriet voor de Ballon d’Or dit jaar, en Mbappé.

"Zowel qua speelstijl als qua talent heeft Lamine veel meer dan Vinícius", steekt Agüero van wal. "Het lijkt wel alsof Yamal al 26 of 28 jaar oud is. Iedereen die van voetbal houdt, moet hiervan genieten. Dit soort kwaliteiten zie je niet vaak. Hij doet dingen die anderen op zijn leeftijd nooit zouden doen. Hij geeft ballen, creëert openingen, is een echte teamspeler en verdedigt ook nog mee."

Agüero vindt zowel Vinícius als Yamal beter dan Mbappé. "Ik vind dat Vinícius ook nog bij de topdrie van de wereld hoort. Maar vanwege zijn talent en leeftijd geef ik zeker de voorkeur aan Lamine. Als zij allebei op de vleugels zouden spelen, dan zou de tegenstander moeten bidden. Een beetje als toen Messi en Neymar samenspeelden."

Zaterdagavond nemen Yamal en Vinícius het tegen elkaar op in EL Clásico. Ook Mbappé wordt in de basis verwacht bij Real Madrid tegen FC Barcelona. Het duel vangt om 21.00 uur aan.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!