Kuyt week na knappe zege wéér onderuit met Beerschot

Kuyt week na knappe zege wéér onderuit met Beerschot

25 oktober om 23:16

Het gaat Dirk Kuyt en Beerschot niet voor de wind in de Jupiler Pro League. Vrijdagavond werd voor de negende keer verloren, waardoor de ploeg van de Nederlandse coach nog altijd onderaan de ranglijst bungelt.

Met achtereenvolgens het gelijkspel tegen Westerlo en de knappe zege op Anderlecht van leek Beerschot weer op te leven in de Belgische competitie, maar van dat gevoel is na het 1-0 verlies op bezoek bij KV Kortrijk weinig meer over. Na een doelpuntloze eerste helft viel na ruim een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd. Abdoulaye Sissako kopte keihard raak uit een hoekschop en zette de ploeg van Kuyt weer met beide benen op de grond. 

Beerschot staat met vijf punten uit twaalf wedstrijden onderaan in de Jupiler Pro League. Nummer vijftien Cercle Brugge heeft negen punten, nummer veertien St. Truidense elf en Leuven twaalf. De onderste vier ploegen in België moeten na het eind van de competitie strijden om handhaving. 

Kuyt nam eind december vorig jaar het roer over bij Beerschot en promoveerde naar het hoogste niveau van België. Zijn contract loopt tot medio 2025. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!