Farioli heeft opnieuw slecht nieuws over Berghuis bij Ajax

Farioli heeft opnieuw slecht nieuws over Berghuis bij Ajax: "Het wordt lastig"

Vandaag om 19:58

Het is nog maar zeer de vraag of Steven Berghuis dit weekend zijn rentree gaat maken bij Ajax. Trainer Francesco Farioli hoopte aanvankelijk dat de linkspoot tegen Willem II zou terugkeren in de wedstrijdselectie, maar de Italiaan komt nu enigszins terug op zijn eerdere woorden.

Afgelopen weekend, na de uitoverwinning bij Heracles Almelo, sprak Farioli de hoop uit dat Berghuis een week later tegen Willem II weer onderdeel zou zijn van de wedstrijdselectie bij Ajax. De reserve-aanvoerder van de Amsterdammers staat al sinds begin september aan de kant. Na afloop van de wedstrijd tegen Qarabag neemt Farioli echter wat gas terug. "Het wordt lastig", zegt hij over een eventuele rentree van Berghuis tegen Willem II.

"We doen er alles aan om hem klaar te stomen, maar we moeten er in de komende dagen naar kijken", gaat de trainer van Ajax verder. "Hij is zeer gemotiveerd, we willen hem om wel duizend verschillende redenen terug hebben. Maar of hij zondag speelt, kan ik nog niet zeggen."

Aanvankelijk zou Berghuis 'maar' vier weken uit de roulatie zijn bij Ajax. Medio september vertelde Farioli dat daar nog eens vier weken bovenop zouden komen. Die periode is inmiddels verstreken, maar het lijkt er dus op dat men bij Ajax nog iets langer moet wachten op de rentree van de rechtsbuiten annex middenvelder.