Driessen stelt dat Milambo wel bij Oranje had gezeten als hij voor Ajax speelde

Driessen snapt niets van keuze Koeman: 'Als hij bij Ajax had gespeeld...'

Vandaag om 18:58
Laatste update: om 19:28

Valentijn Driessen snapt niet dat Antoni Milambo geen onderdeel is van de voorselectie van Oranje. De chef voetbal van De Telegraaf is ervan overtuigd dat de middenvelder van Feyenoord wél was geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman als hij voor Ajax speelde.

Vrijdagmiddag maakte Koeman zijn voorselectie bekend bij Oranje. Buiten gevestigde namen als Frenkie de Jong, Memphis Depay en Teun Koopmeiners - die er om uiteenlopende redenen niet bij zijn - is Milambo misschien wel de opvallendste afwezige. In Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, uit Driessen zijn ongenoegen. "Koeman heeft niet zitten kijken tegen Benfica. Hij had Milambo wel op mogen nemen in zijn voorselectie. Dan geef je hem in ieder geval een signaal."

Ajax-watcher Mike Verweij, die ook is aangeschoven, hoort Feyenoord-fans al mopperen dat Milambo wél in de voorselectie zou hebben gezeten als hij bij Ajax speelde. Driessen kan zich wel vinden in die mening.  "Ja, honderd procent. Als je bijvoorbeeld naar Hato kijkt: waarom wordt hij in godsnaam geselecteerd voor het Nederlands elftal en mag hij ook spelen?"

Verweij suggereert dat 'de ene positie dunner bezet is dan de andere' bij Oranje, maar daar wil Driessen niets van weten. "Hij levert toch ook niet bij Ajax?", gaat hij verder over Hato. "Ik kijk naar dit seizoen en op basis daarvan is het toch ongelofelijk dat hij erbij zit."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!