Feyenoord en Paixão akkoord over langdurig contract

Feyenoord en uitblinker akkoord over contract tot 2029: 'Ben elke dag nog trots'

Vandaag om 14:05

Feyenoord en Igor Paixão hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw langdurig contract. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De Braziliaan zet spoedig zijn krabbel onder een verbintenis tot de zomer van 2029.

Paixão maakte in de zomer van 2022 voor 4,5 miljoen euro de overstap van Brazilië naar Rotterdam. Hij tekende tot medio 2027, maar de Rotterdammers breken dat contract dus open. Paixão zal dan tot zomer 2029 vastliggen in De Kuip. De Braziliaanse buitenspeler won de Johan Cruijff Schaal, de KNVB Beker en het kampioenschap met Feyenoord. In totaal speelde hij 94 wedstrijden voor de club, waarin hij 23 keer scoorde.

Voor Paixão is zijn nieuwe contract een beloning na het harde werken. "De overstap naar Feyenoord heeft mij tot nu toe al heel veel goeds gebracht. Ik voel dan ook nog elke dag de trots dat ik voor deze mooie club mag spelen en leef hier mijn droom. Samen met mijn familie hebben de mensen mij hier geholpen bij het aanpassen na mijn overgang vanuit Brazilië. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zal dan ook hard blijven werken om bij te kunnen dragen aan meer successen in de komende jaren."

Dit seizoen is Paixão ook weer vaste basisspeler vanaf de linkerkant. Tot nu toe staat hij op twee goals en zes assists in twaalf officiële wedstrijden.