'PSG legt zich niet neer bij commissie-uitspraak en betaalt Mbappé niet'

'PSG legt zich niet neer bij commissie-uitspraak en betaalt Mbappé niet'

Vandaag om 13:25

Paris Saint-Germain weigert het bedrag van 55 miljoen aan Kylian Mbappé te betalen, ondanks dat de LFP heeft gesteld dat de Franse steraanvaller in zijn gelijk staat. Dat meldt RMC Sport.

De beroepscommissie van de LFP, de Ligue de Football Professionnel, werd Mbappé in het gelijk gesteld met betrekking tot het conflict. Daardoor zou PSG 55 miljoen moeten betalen aan de aanvaller, die deze zomer van Parijs naar Real Madrid trok. De hoofdstedelingen hebben echter laten weten zich nog niet neer te leggen bij de beslissing.

"Nu de beroepscommissie het advies van de juridische commissie heeft bevestigd, heeft PSG besloten de zaak voor de bevoegde rechtbanken te laten verschijnen", laat een woordvoerder van de club weten tegenover het medium. Wel voegt hij toe dat er getracht wordt een schikking te vinden met Mbappé. 

Mbappé heeft de rechtszaak tegen PSG aangespannen vanwege een aantal achterstallige betalingen die hij nog wil ontvangen. Zo zou de Franse superster zijn salaris van de maanden april, mei en juni nog niet hebben ontvangen. Mbappé heeft volgens hem ook nog recht een op loyaliteitsbonus, waarmee het resterende bedrag op 55 miljoen euro uitkomt.