Koeman zet Oranje-deur op een kier

Koeman zet Oranje-deur op een kier: 'We houden dat nauwlettend in de gaten'

Vandaag om 13:08
Laatste update: om 13:12

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven over de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Op de lijst staan alleen spelers die nu volledig fit en inzetbaar zijn, aldus de bondscoach.

"Helaas hebben we te maken met veel jongens waar nog een vraagteken achter staat", verklaart Koeman. "We houden dat de komende periode natuurlijk nauwlettend in de gaten. Het zou kunnen dat spelers dan alsnog in beeld komen voor de definitieve selectie over twee weken."

Namen die nog in aanmerkingen zouden kunnen komen, zijn onder meer Frenkie de Jong en Memphis Depay. De middenvelder van FC Barcelona en aanvaller van Corinthians zijn opgeteld goed voor 152 interlands. Ook Teun Koopmeiners (Juventus) en PSV'ers Jerdy Schouten en Joey Veerman zouden in het gunstigste geval nog kunnen aansluiten.

Oranje speelt zaterdag 16 november tegen Hongarije in de Johan Cruijff ArenA. Dinsdag 19 november wacht het laatste duel in de groepsfase van de Nations League. In Zenica kruisen Bosnië en Herzegovina en Nederland de degens.