Opvallende aanwezigen en afwezigen in voorselectie Oranje

Voorselectie Oranje onder de loep: dit zijn de meest opvallende aan- en afwezigen

Vandaag om 13:40

De 27-koppige voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Hongarije en Bosnië en Herzegovina is bekend. VoetbalPrimeur zet de meest opvallende aan- en afwezigen op een rijtje. 

Opvallende afwezigen

De meest afwezige naam in de voorselectie van Oranje is wellicht die van Frenkie de Jong. De middenvelder is inmiddels weer fit bij FC Barcelona, maar er wordt nog geen beroep gedaan op de controleur. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door het gebrek aan wedstrijdritme. Ook Memphis Depay hoeft nog niet te rekenen op een terugkeer bij het Nederlands elftal. De aanvaller, die momenteel bij het Braziliaanse Corinthians onder contract staat, behoort opnieuw niet tot de voorselectie.

Daarnaast kan Koeman ook niet beschikken over een aantal spelers wegens blessures. Zo staat Jerdy Schouten 'enkele weken' langs de kant wegens een blessure en ook Joey Veerman staat voorlopig aan de kant. Afgelopen weekend kwam daar Xavi Simons bij. De dribbelaar viel met een enkelblessure uit bij RB Leipzig. Ook Teun Koopmeiners ontbreekt opnieuw, nadat hij een nieuw kwetsuur opliep tijdens het competitieduel tussen Juventus en Cagliari (1-1). 

Door deze afwezigen lagen er wellicht kansen voor uitblinkers Antoni Milambo, Sem Steijn en Ryan Flamingo. Laatstgenoemde heeft zich de laatste weken laten zien bij PSV, terwijl Milambo met twee treffers een cruciale bijdrage had bij Feyenoord tijdens de Champions League-zege op Benfica (1-3). De naam van Steijn is al een keer de revue gepasseerd bij Koeman, maar de voorkeur gaat vooralsnog uit naar andere namen.

Opvallende aanwezigen

In de vorige interlandperiode riep Koeman Guus Til op als vervanger van de geblesseerde Koopmeiners en ook nu behoort hij tot de voorselectie van Oranje. De kans lijkt groot dat de middenvelder van PSV zich uiteindelijk in Zeist mag gaan melden, mede door de vele afwezigen op het middenveld.

Een andere naam die opvalt in de voorselectie is die van Kenneth Taylor. De 22-jarige middenvelder bloeit op bij Ajax onder Francesco Farioli en wordt door Koeman beloond met een plek in de voorlopige selectie. Hij krijgt de voorkeur boven onder meer Steijn en Milambo.

Ook Noa Lang is terug van weggeweest in de voorselectie. De aanvaller maakt de laatste weken een goede indruk bij PSV en dit is ook Koeman niet ontgaan. Hij speelde op 10 september 2023 voor het laatst een wedstrijd in dienst van het Nederlands elftal. In de verdediging kan Koeman ook weer beschikken over Jan Paul van Hecke, terwijl ook Nathan Aké, die in september bij Oranje uitviel met een hamstringblessure, er weer bij is.

Wanneer speelt het Nederlands elftal?

In de komende interlandperiode speelt Oranje de laatste twee wedstrijden in de groepsfase van de Nations League. Op zaterdag 16 november wacht een duel met Hongarije in de Johan Cruijff ArenA en op dinsdag 19 november is Bosnië en Herzegovina de tegenstander. Beide wedstrijden zullen beginnen om 20.45 uur.