Ochtendpers over FC Twente-prestatie tegen SS Lazio

Ochtendpers zag Twente snakken naar het eind: 'Een gigantische anti-climax'

Vandaag om 08:00

FC Twente dolf donderdagavond het onderspit tegen SS Lazio (0-2). De Tukkers kwamen al na tien minuten met een man minder te staan, waarna het leek te beginnen aan een kansloze missie. Ook de ochtendpers ziet dat de thuisploeg het lastig had tegen de 'foutloze' Romeinen.

'Na twee prachtige Europese optredens, volgde op de derde speeldag een gigantische anti-climax', introduceert het Algemeen Dagblad de avond van Twente. De ploeg van Joseph Oosting bleef tot donderdag ongeslagen in de Europa League door gelijke spelen met Manchester United en Fenerbahçe. Lazio bracht daar in de Grolsch Veste op pijnlijke wijze verandering in. 'Twente en de dertigduizend toeschouwers snakten na tien minuten al naar het eind van de wedstrijd, die compleet werd geruïneerd door de rode kaart voor doelman Lars Unnerstall.'

Op wat 'een magische avond' had moeten worden, werd Twente niet geholpen door zijn sluitpost én de scheidsrechter. 'Alle voorpret, tactische analyses en uitgekiemde strijdplannen konden al na tien minuten van tafel', ziet RTV Oost. 'De Duitse sluitpost is normaliter een baken van betrouwbaarheid, maar na voetballende foutjes tegen Feyenoord en RKC Waalwijk moet ook gesteld worden dat hij nu even niet in de beste fase van zijn Twente-loopbaan verkeert.'

De lokale TV-zender wijst vervolgens nog enkele dissonanten aan. 'Het begon allemaal bij hoofdschuldige Michel Vlap, die er helemaal niets aan deed om Matias Vecino zijn tocht richting de zestien te belemmeren. De Uruguayaans-international vond met zijn teruggetrokken voorzet de door zowel Mees Hilgers als Youri Regeer volledig vrijstaande routinier Pedro: 0-1. Een nipte voorsprong op zak, een scheidsrechter die zelden ingrijpt en een zwaar gefrustreerde tegenstander: gelukkiger kun je een Italiaanse ploeg niet maken...'

'Twente maakt kennis met de scherpe randjes van het fenomeen Europees voetbal'
'Het leek nog een spannende slotfase te worden', analyseert De Telegraaf verder. 'Maar een derde 1-1 gelijkspel in de groepsfase was te hoog gegrepen op een avond, dat Twente kennismaakte met de scherpe randjes van het fenomeen Europees voetbal. De aandacht ging in de tweede helft steeds meer uit naar scheidsrechter Nikola Dabanovic, die bepaald niet solliciteerde naar het ereburgerschap van de stad Enschede. In de laatste minuten maakte Gustav Isaksen de 0-2 voor de Italianen.'