Clasie streng voor AZ na vijfde nederlaag op rij

Clasie bijt van zich af na vijfde AZ-nederlaag: 'Moet ik dan positief blijven?'

24 oktober om 23:17
Laatste update: 24 oktober om 23:20

Jordy Clasie was na afloop van AZ tegen Tottenham Hotspur erg streng voor zijn ploeg. De middenvelder eist van zijn team dat er stappen gezet worden en wil dat AZ zichzelf gaat belonen na vijf nederlagen op rij.

"Ik denk ook dat er meer in zat. Als je de mogelijkheden ziet die we hebben gekregen", was de conclusie van Clasie tegenover Ziggo Sport na de wedstrijd in Londen. "De kansen, maar ook de ballen die we dan soms net te hard spelen. We doen onszelf te kort en als je mee wilt doen op dit podium, dan moet je van kleine kansen grote mogelijkheden maken. Dat hebben we nagelaten."

Clasie zag dan ook dat AZ de kansen wel kreeg, maar ze niet verzilverde. "Je voelt dat je er iets vaker uitkomt. Met Ernest Poku en paar keer en de kans van Mayckel Lahdo.. Dat zijn momenten, die ballen moeten er gewoon in op dit niveau. Doe je dat niet, dan doe je jezelf gewoon te kort, wederom." AZ kreeg via de ongelukkige Møller Wolfe weer een rode kaart, maar daar was Clasie het niet mee eens. "Het is een mooi stadion en ik denk dat de scheids dat ook vond."

Clasie oogt streng voor de camera en daar heeft de middenvelder ook alle reden toe vindt hij zelf. "Verliezen kan, maar het gaat er ook om hoe je jezelf presenteert. Waarom zou ik niet streng zijn? We hebben vijf keer op rij verloren, moet ik dan nog steeds positief blijven? We moeten op een gegeven moment ook stappen gaan zetten en op sommige momenten doen we het serieus zó goed. Maar we moeten onszelf wel gaan belonen."