United en Fenerbahçe spelen gelijk in Istanbul

United en Fenerbahçe delen de punten na verhitte wedstrijd in Istanbul

24 oktober om 22:57

Erik ten Hag heeft met Manchester United een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe. Na een snelle goal van Christian Eriksen en een treffer van Youssef En-Nesyri bleef het 1-1 in een verhitte wedstrijd in Istanbul.

Ten Hag verbaasde zowat de gehele voetbalwereld met zijn opstelling, aangezien hij Noussair Mazraoui op een wel heel opvallende positie had neergezet. De Marokkaans international speelde op de 'nummer 10-positie', een voor hem onwennige plek aangezien hij altijd rechtsback speelt. Voor Ten Hag was het wel een feest der herkenning, want zijn oude aanvoerder Dusan Tadic speelde in de basis bij Fenerbahçe.

Met José Mourinho aan het roer probeerde Fenerbahçe vanaf het begin druk te zetten, maar het was Manchester United dat voor het eerst scoorde. Na een knappe aanval via Mazraoui en Joshua Zirkzee was het Eriksen die het laatste zetje gaf. Fenerbahçe kreeg daarna veel kansen, maar André Onana keepte een ijzersterke wedstrijd.

Na rust bleef Fenerbahçe aandringen en scoorden de Turken ook. Spits En-Nesyri zorgde voor een vreugdeuitbarsting bij Mourinho en zijn bank nadat hij de 1-1 maakte. Die vreugde was voor de Portugees echter van korte duur, want niet veel later kreeg hij rood van de arbiter en kon de coach zich naar de tribune verplaatsen. Ook voor Antony was het geen fijne wedstrijd. De invaller moest na veertien minuten spelen huilend naar de kant met een blessure.

Gescoord werd er niet meer in Istanbul, waardoor Fenerbahçe en Manchester United de punten delen. De Turken zijn terug te vinden op plek veertien in de Europa League-stand, United is de huidige nummer 21. Die plekken geven aan het eind van de campagne recht op de play-offronde.