Tiental Twente verliest van Lazio

Moedig FC Twente-tiental delft het onderspit tegen sterk Lazio

24 oktober om 22:57

FC Twente heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de Europa League. De ploeg van coach Joseph Oosting bleef na een vroege rode kaart van Lars Unnerstall nog lang in leven, maar dolf wel het onderspit tegen Lazio: 0-2.

FC Twente kende tot dusver een ijzersterke Europese campagne met gelijke spelen tegen Manchester United en Fenerbahçe. Tegen Lazio kwamen de Tukkers na elf minuten echter al voor een loodzware opgave te staan. Lars Unnerstall kwam te laat uit en vloerde de doorgebroken Boulaye Dia. De Duitse doelman kreeg een directe rode kaart. Vleugelaanvaller Mitchell van Bergen werd daardoor geslachtofferd voor Przemyslaw Tyton.

Lazio voerde de druk op en was heel dichtbij toen een indraaiende bal van Adam Marusic de paal raakte. Na 35 minuten had Twente minder geluk. Op aangeven van Vecino wist voormalig FC Barcelona-aanvaller Pedro het net te vinden. De grensrechter stak aanvankelijk een stokje voor het doelpunt vanwege buitenspel, maar werd overruled door de VAR. De Tukkers hadden het zwaar. Voor rust was het aan twee uitstekende reddingen van Tyton te danken dat de schade beperkt bleef.

Ook in de tweede helft wankelde Twente meteen weer. Doordat Pellegrini de kruising trof, bleef de ploeg van Oosting wonderlijk genoeg in leven. Dat de Romeinen er maar niet in slaagden om het duel in het slot te gooien, deed de Enschedese hoop langzaam maar zeker wat opleven. Zo ging er na ingrijpen van de VAR ook een streep door een strafschop na een vermeende overtreding van Mees Hilgers.

Juist toen FC Twente met tien man een sterke fase kende en een schot van Kuipers in kansrijke situatie geblokt werd, viel alsnog de 0-2. Na 87 minuten was Gustav Isaksen het eindstation van een Italiaanse uitbraak.