Spelersrapport AZ tegen Tottenham

AZ op rapport: Møller Wolfe wéér een dissonant, sterk optreden van jeugdexponent

24 oktober om 23:05
Laatste update: 24 oktober om 23:44

AZ kwam best aardig voor de dag tegen de B-ploeg van Tottenham Hotspur, maar een rake strafschop van Richarlison deed de Alkmaarders de das om. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van trainer Maarten Martens.

Rome Owusu-Oduro – 6: De doelman van Jong Oranje wisselde onzekere momenten af met uitstekende ingrepen. Hij kon niet voorkomen dat Tottenham vanaf de stip op voorsprong kwam, maar greep later wel cruciaal in bij een lage voorzet van de Londenaren.  

Seiya Maikuma – 6: De Japanner laat al weken zien een prima vervanger te zijn voor Yukinari Sugawara. De rechtsback viel ook op dit niveau niet door de mand, maar aanvallend leed hij een aantal keer slordig balverlies. Mayckel Lahdo verving hem in de 65e minuut. 

Alexandre Penetra – 6,5: De centrale verdediger zette zijn ploeg met een knappe kopbal bijna op voorsprong in de eerste helft. Ook verdedigend stond Penetra zijn mannetje tegenover Richarlison.

Maxim Dekker – 5: De jeugdexponent kwam in de eerste helft, op een slordig moment van balverlies na, nog aardig voor de dag. In de tweede helft veroorzaakte de verdediger een penalty na een domme overtreding. Dat bleek uiteindelijk cruciaal. 

David Møller Wolfe – 5: De back wist zich niet te herpakken na zijn rode kaart tegen PSV. Aanvallend gezien kon de Noor niks bijdragen, terwijl daar normaal gesproken zijn kracht ligt. In verdedigend opzicht was de back zijn man te vaak kwijt. In de slotfase pakte de back zelfs nog een tweede gele kaart, waardoor hij wéér met rood van het veld moest. 

Jordy Clasie – 7: De enige speler bij AZ die weet wat er gevraagd wordt op dit niveau. De middenvelder verdeelde het spel een aantal keer sterk en kalm, gaf leiding aan zijn ploeg en stond verdedigend altijd goed. Het bleek uiteindelijk niet genoeg voor een resultaat. 

Kristijan Belic – 5: Belic is toch de man die verdedigend moet zorgen voor wat pit bij de Alkmaarders. Dat lukte in de eerste helft amper, terwijl hij in balbezit ook niet in het spel voor kwam. In de rust werd hij gewisseld voor Peer Koopmeiners. 

Sven Mijnans– 6: De middenvelder wist zich niet te onderscheiden in aanvallend opzicht. Mijnans leek bij vlagen onzichtbaar. In de organisatie van de Alkmaarders liet hij geen steek vallen. 

Ernest Poku – 7: Poku moest na de vroege blessure van Van Bommel zorgen voor het gevaar en dat lukte aardig. Elke keer als de aanvaller aan de bal kwam, zat men op het puntje van zijn stoel. Het schortte echter aan de juiste eindpass of afronding. 

Troy Parrott – 5,5: Er was geen beginnen aan voor Parrott tegen Ben Davies en Radu Drăgușin. In de eerste helft gaf de spits nog een aantal goede steekballen, maar in de tweede helft was hij onzichtbaar.

Ruben van Bommel – x: Viel na 12 minuten uit met een blessure en speelde te kort voor een beoordeling.

Invallers
Denso Kasius – 6: De gelegenheidsrechtsbuiten viel al vroeg in voor Van Bommel. Dat resulteerde onder meer in een goede voorzet en een levensgrote kans. Beiden werden niet verzilverd. 

Koopmeiners 6: Hij gaf nog een goede steekpass, maar kende verder een geruisloze invalbeurt. 

Mayckel Lahdo - x: Kwam na 65 minuten in het veld en kreeg nog een levensgrote kans, maar speelde te kort voor een beoordeling. 
Mexx Meerdink - x: Kwam na 83 minuten in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.
Dave Kwakman - x: Kwam na 83 minuten in het veld en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Maarten Martens – 6,5: Qua organisatie had AZ het prima voor elkaar tegen Tottenham. Het regende geen kansen voor de Londenaren en aanvallend waren de Alkmaarders meermaals gevaarlijk. Een penalty deed zijn ploeg uiteindelijk de das om. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)