Farioli over Van Basten en Brobbey

Farioli sluit belletje naar Van Basten niet uit: 'Speler zoals hij altijd welkom'

Vandaag om 18:38

Marco van Basten is nog altijd meer dan welkom om aan de slag te gaan met Brian Brobbey. Dat maakt Francesco Farioli duidelijk voor de camera van Ziggo Sport. Ook legt de Italiaan uit waarom de spits donderdagavond op de bank begint.

Farioli kiest tegen Qarabag FK voor Weghorst in de spits. Dat heeft niets met de mindere vorm of kwaliteiten van Brobbey te maken. "Het is een normale beslissing", aldus de Italiaan. "Het normale rouleren. Je weet hoeveel wedstrijden we spelen. We hebben drie geweldige spitsen. Het is normaal om de energie te verdelen over die drie."

"Er is geen groot verschil tussen hen", gaat Farioli verder. "Het zijn allebei geweldige spelers met verschillende karakters. Ze hebben allebei een verschillende soort impact. Allebei hebben ze kwaliteiten en een karakter dat belangrijk is voor het team.” Toch vindt Farioli het luxeprobleem soms lastig. “Het is altijd moeilijk om Wout, Chuba (Akpom, red.) of Brian niet op te stellen."

Van Basten vertelde maandag bij Rondo dat hij in de tijd van John van 't Schip heeft aangeboden om Brobbey te helpen. Dat werd toen afgewezen. Farioli lijkt de hulp van Van Basten echter wel te zien zitten. "Een oud-speler met zoveel kwaliteiten is altijd welkom. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen. Brian werkt erg hard met het team en de technische staf. De goals komen vanzelf. We moeten geduld hebben en er geen speciale zaak van namen. Brian zal ons vanzelf helpen." Vervolgens wordt hem gevraagd of hij Van Basten misschien maar gewoon moet bellen. "Misschien moeten we dat maar doen, ja", lacht de Italiaan.