Keuze voor Weghorst/Brobbey niet alleen op technische gronden

Beweegredenen Farioli bekend: 'Brobbey-wissel niet alleen op tactische gronden'

Vandaag om 18:08

De keuze van Francesco Farioli om Wout Weghorst in Azerbeidzjan te verkiezen boven Brian Brobbey, is niet alleen gestoeld op technische of tactische gronden. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag in aanloop naar het Europa League-duel. 

Waar Brobbey afgelopen zondag nog aan de aftrap verscheen in Almelo, gebeurt dat in Bakoe niet. Weghorst, die Ajax met twee doelpunten uiteindelijk langs Heracles loodste, begint. De door Farioli doorgevoerde wissel komt niet enkel voort uit technische of tactische gronden, aldus clubwatcher Johan Inan. 

Voor de Italiaanse trainer weegt het fysieke aspect ook zwaar mee. Farioli wil voor de twee aanstaande krakers tegen Feyenoord (30 oktober) en koploper PSV (2 november) het 'wedstrijdritme van Weghorst opkrikken, en niet teveel forceren met Brobbey', zo is te lezen. 

Dat laatste geldt min of meer ook in het geval van Bertrand Traoré, die net als Brobbey op de bank begint. Zijn vervanger in Christian Rasmussen. Verder is er met Daniele Rugani ook een basisdebunt bij Ajax. Hij vervangt de geschorste Youri Baas. Kian Fitz-Jim is weer helemaal fit, en keert terug in de basis. 

De opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Rugani, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Rasmussen, Weghorst, Godts.