Geen Milambo in UEFA-elftal, wel Reijnders

UEFA neemt Milambo niet op in elftal van de week: wel één andere Nederlander

Vandaag om 17:35
Laatste update: om 20:00

De UEFA heeft Tijjani Reijnders opgenomen in het Champions League-elftal van de week. Voor Antoni Milambo, die woensdagavond in Lissabon uitblonk bij een ijzersterk Feyenoord, is geen plek. 

Reijnders had afgelopen dinsdag een aanzienlijk aandeel in de overwinning van AC Milan op Club Brugge. De international van het Nederlands elftal scoorde twee keer, en verdiende daarmee een plekje in het elftal van de UEFA. Reijnders vormt een middenveld met Serie A-collega Nicoló Barella (Internazionale) en Japanner Takumi Minamino (AS Monaco). 

Waar PSV-verdediger Ryan Flamingo en Feyenoord-captain Quinten Timber onlangs in het zonnetje werden gezet door de UEFA, schenkt de Europese voetbalbond ditmaal geen aandacht aan Nederlandse clubs. In het geval van Milambo is dat wellicht opmerkelijk. Het grote talent van Feyenoord speelde immers ontzettend goed tegen Benfica (1-3). 

Verder zijn door de UEFA uitgekozen: Mattia Perin (Juventus), Miguel Gutiérrez (Girona), Isak Hein (Atalanta Bergamo), John Stones (Manchester City), Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Vinícius Júnior (Real Madrid), Jhon Durán (Aston Villa) en Raphinha (FC Barcelona).