Van Rooij: 'Beste 24 in Europa League moet haalbaar zijn'

Van Rooij stelt Europees doel voor FC Twente: 'Dat moet haalbaar zijn'

Vandaag om 16:38

Bart van Rooij werkt met veel vertrouwen toe naar het Europa League-duel met Lazio. De verdediger van FC Twente meent bovendien dat de Tukkers genoeg kwaliteit hebben om bij de bovenste 24 ploegen te eindigen. 

"We gingen dat Europese avontuur heel blanco in", vertelt Van Rooij aan Voetbal International. Na de twee gelijke spelen tegen Manchester United en Fenerbahçe (1-1 en 1-1) voelen de Tukkers dat er best wat mogelijk is in de Europa League. 

"Nu we tegen twee topploegen een punt hebben gehaald en de derde topploeg eraan komt, denk je: een plek bij de eerste 24 is toch wel haalbaar." Om de eerste zege in de Europa League te behalen, moet er nog wel wat veranderen in Enschede. "Als je kijkt waarom wij punten hebben verloren, is het eigenlijk altijd omdat we te weinig hebben gescoord. Het killen van wedstrijden, daar moeten we beter in worden."

FC Twente wacht donderdagavond een flinke test. Lazio rekende in de eerste twee wedstrijden moeiteloos af met Dinamo Kiev (0-3) en OGC Nice (4-1) en kan bij winst op de Tukkers de kopposititie in de Europa League heroveren. 

Het duel in Enschede begint om 21.00 uur.