Priske overtuigd door Feyenoord-uitblinker Milambo

Priske diep onder de indruk bij Feyenoord: 'Hopelijk kan hij omgaan met alle lof'

23 oktober om 23:37

Brian Priske is trots op zijn spelers, na de knappe zege die Feyenoord heeft geboekt op Benfica (1-3). De coach van de Rotterdammers geeft ook tekst en uitleg over zijn defensieve wissel in de tweede helft, terwijl hij complimenten uitdeelt aan Man of the Match Antoni Milambo.

"Mijn hartslag is oké, ik adem nog", begint Priske desgevraagd bij Ziggo Sport, nadat Feyenoord in Lissabon won van Benfica. "Dit is zeker een grote overwinning. Ik weet nog niet hoe groot, eerst moeten de zenuwen nog een beetje zakken. Maar Benfica is een heel grote club in Europa met spelers van hele hoge kwaliteit. Ze speelden ook thuis in een geweldig stadion en ze verkeerden in goede vorm. Deze teamprestatie is echt geweldig. De mentaliteit van deze jongens: ongelofelijk. Ik ben heel trots op ze. Ik heb veel respect voor hoe ze deze wedstrijd hebben gespeeld."

In de tweede helft besloot Priske met drie centrale verdedigers en twee spitsen te gaan spelen. Dat leek echter niet goed uit te pakken voor Feyenoord. "Misschien, dat weet je nooit", reageert de Deen daarop. "Ik voelde aan het begin van de tweede helft al dat wij met zes verdedigers kwamen te staan. Ayase (Ueda, red.) en Igor (Paixão, red.) kwamen naast onze backs te spelen. We hadden het dus al moeilijk, zij waren al aan het pushen. Ik hoopte dat we er nog wat druk op konden houden met Ayase en Igor en daar achter een driemansmiddenveld. Het zag er een beetje shaky uit, maar we zijn erdoorheen gekomen."

Vervolgens wordt Priske nog gevraagd naar Milambo, die twee keer scoorde en werd uitgeroepen tot Man of the Match. "Het lijkt erop alsof we het alleen maar over Anto hebben. Ik hoop dat hij om kan gaan met alle lof, die hij nu volledig verdiend krijgt. Hij is een goede jongen die goed traint. Hoe hij speelt de laatste maanden, net als in deze wedstrijd op het allerhoogste podium... Het gaat dan niet alleen om het fysieke deel, maar ook het technische. Hij maakte heel veel goede beslissingen."