Mulder en Drenthe zien Priske één fout maken bij Feyenoord

Mulder en Drenthe zien Priske één fout maken bij Feyenoord: 'Dat is het gevolg'

23 oktober om 23:15

Youri Mulder en Royston Drenthe zien dat de defensieve wissel van Brian Priske tijdens Benfica-Feyenoord op zijn zachtst gezegd niet erg goed uitpakte. De trainer van Feyenoord besloot Ibrahim Osman na een uur te wisselen voor Thomas Beelen.

Bij een 0-2 stand voerde Priske de wissel door, waardoor Feyenoord met drie centrale verdedigers ging spelen. Vanaf dat moment verloren de Rotterdammers de controle tegen Benfica, ondanks dat ze uiteindelijk alsnog met 1-3 wonnen. "Ik haat dat woord, maar Feyenoord had volledig de controle met de manier waarop ze speelden: ze stonden verdedigend heel goed en aanvallend kwamen ze ook steeds voor de goal", zegt Mulder bij Ziggo Sport, die zag dat het minder goed ging na de veelbesproken wissel. "Dan krijg je de 1-2 en dan staat het helemaal open."

"Bij de wissel van Osman vroegen wij ons af: is hij geblesseerd? Je haalt daarmee de snelheid er een beetje uit voorin", gaat Mulder verder. "Feyenoord ging daardoor met drie centrale verdedigers spelen, waardoor de backs hoger gaan spelen in balbezit. Dat is het gevolg van dat systeem, waardoor je enorm veel ruimte op de zijkanten krijgt."

Vervolgens doet Drenthe ook zijn zegje. "Het is op zich een goede zet, maar ik denk dat het veel te vroeg in de wedstrijd kwam. Er is op dat moment helemaal geen vuiltje aan de lucht, Feyenoord had de wedstrijd hier goed onder controle. Je moet dit pas doen rond de zeventigste, tachtigste minuut, als je ziet dat je het dicht moet gaan timmeren."